Handmatig - AF - EU

Aanvullende instellingen

additional_settings.jpg

De Aanvullende instellingen gebied bevat tal van andere instellingen om de prestaties van het platform te tweaken, inclusief aanpassingen voor het boekingssysteem, vooruitzichten, doorverwijzingen, terugbetalingen, taal, belastingen en vele anderen.

Merk op dat in sommige gevallen, als u sommige opties inschakelt, er ook andere gerelateerde parameters of opties verschijnen, waardoor de instellingenpagina enigszins wordt uitgebreid.

Waarschuwing

save_changes.jpg

[en] If you make changes in the  Additional Settings  area, be sure to scroll down to the bottom of the page and press the Save Changes button, otherwise your changes will not be stored or take any effect.

Nu volgt een uitleg van elk van de opties zoals ze verschijnen:

Tekst van de aanmeldingspagina
signup_text.jpg

Als u een aangepast bericht op uw aanmeldingspagina voor lidmaatschap wilt weergeven, kunt u dit hier definiëren.

Opmerking

U kunt uw aangepaste bericht bovenaan of onderaan de aanmeldingspagina plaatsen; als jij kiest Geen , het bericht wordt helemaal niet weergegeven.

Promotiecode box positie
referral_position.jpg

De aanmeldingspagina toont afzonderlijke vakken voor het invoeren van promotie- en verwijzingscodes; deze kunnen boven of onder uw pakketlijsten worden geplaatst.

Website Analytics
website_analytics.jpg

Beide instellingen zijn bedoeld om verschillende vormen van tracking en metric-generering buiten het bereik van deze handleiding mogelijk te maken (en meestal afgehandeld door uw webontwikkelaar of bureau).

Instellingen slaaplid
sleeping_member_settings.jpg

Deze instellingen bepalen hoe lang het moet duren voordat de site een lid als slapend beschouwt (betaald maar inactief). De tweede instelling bepaalt wanneer het lid voor de allereerste keer zal worden beschouwd als slapen en de eerste bepaalt het interval daarna.

De waarden worden vaak ingesteld op dezelfde vertraging, maar u kunt ze indien nodig apart regelen, dus een beginwaarde van 40 en een herhaling van 20 betekent dat het lid helemaal niet wordt beschouwd als 40 dagen inactiviteit zijn verstreken, maar ze worden gemarkeerd als slapende voor elke volgende twintig dagen van inactiviteit.

Opmerking

Wanneer een lid overgaat van Awake naar Sleeping of vice versa, wordt er automatisch een notitie toegevoegd aan het profiel van het lid in hun opmerkingengebied. hier .

Let op

We raden aan geen correspondentie naar slapende leden te sturen, omdat ze een groter risico lopen hun lidmaatschap te annuleren als ze worden herinnerd aan het feit dat ze lid zijn. Gebruik hiervoor de filterfunctionaliteit om ' alleen wakker 'uit de massa-e-maillijst voor contacterende leden beschreven hier .

Nieuwe kredietverstrekking
new_credit.jpg

Bepaalt de geldigheidsperiode voor nieuwe kredieten die aan het profiel van een lid worden toegevoegd.

Statentypen
stat_types.jpg

Gym-leden kunnen een aantal statistieken volgen via de login van hun ledenzone. We hebben tientallen verschillende stat-typen op ons systeem, waaronder populaire statistieken zoals lengte, gewicht, BMI en bloeddruk, tot minder vaak voorkomende waarden zoals HbA1c, Basal Metabolic Rate en nog veel meer. Om de keuze voor uw leden te vereenvoudigen, kiest u hier de meest relevante statentypen.

Verwijzingssysteem
referral_system.jpg

Dit zal het referentiesysteem voor uw sportschool mogelijk maken

Indien ingeschakeld, verschijnt er een extra vak waarmee u het automatisch doorverwijssysteem desgewenst kunt inschakelen.

Let op

Het verwijzingssysteem genereert een unieke 'verwijzingscode' voor elk van uw leden die ze aan hun vrienden kunnen geven. Telkens wanneer de code wordt gebruikt om een lidmaatschap te verkrijgen, wordt de foto van het nieuwe lid toegevoegd aan het profiel van het verwijzende lid en meetellen voor een beloning voor dat lid voor het doen van de aanbeveling - de beloning is naar goeddunken van de club.

my_referrals.jpg

In de 'niet-automatische' modus wordt elk nieuw verwezen lid weergegeven met een vraagteken op het profiel van het oorspronkelijke verwijzende lid en telt het niet mee voor een beloning voor de verwijzer totdat het nieuwe lid is goedgekeurd door een medewerker (meestal wanneer het nieuwe lid lid heeft zijn eerste maandelijkse betaling gedaan).

Let op

Het automatische verwijzingssysteem voegt echter automatisch elk doorverwezen lid toe aan het profiel van het verwijzende lid en keurt het goed.

Landinstellingen
locale.jpg

De landinstelling wordt gebruikt om het valutasymbool, getalnotaties enz. Te bepalen.

Gebruik de taalkiezer om een keuze te maken uit het groeiende aantal interfacevertalingen binnen het product en om tegelijkertijd het datumformaat in te stellen. Bijvoorbeeld Engels (Verenigd Koninkrijk) [DD / MM / JJJJ] en Engels (Filipijnen) [MM / DD / JJJJ] gebruik dezelfde interfacetaal, maar verschillende datumnotaties.

Opmerking

De locale die u hier instelt, wordt de standaardinstelling voor iedereen die zich bij het platform aanmeldt. Elke gebruiker kan de taalkeuze desgewenst echter overschrijven, maar dit heeft alleen invloed op hun login en niet op andere gebruikers zoals weergegeven hier .

Wekelijkse doelboodschappen
weekly_goals.jpg

(Deze functie is nu inactief - negeer deze instelling op dit moment.)

Beschikbaarheid van de reservering
bookings_settings.jpg

De instellingen voor de tijd en de dag hier bepalen hoe lang van tevoren een lid een klas kan zien (of kan boeken) in zijn of haar mobiele app.

De middelste instelling heeft betrekking op Uitglijden leden echter:

Uitgiftemeldingen

Een uitglijdend lid is gewoon een lid dat de sportschool onlangs niet heeft bezocht; de periode die u hier definieert, stelt het aantal dagen inactiviteit in dat zou moeten verstrijken voordat dit lid wordt toegevoegd aan de uitglijdende leden lijst.

Gym managers worden op de hoogte gebracht van alles uitglijdende leden via e-mail (de uitglijdende leden zelf ontvangen geen e-mails!). Dit bericht is een herinnering voor de manager om contact op te nemen met de vermelde leden om te zien hoe het gaat met ze / als er iets is wat de sportschool kan doen.

Waarschuwing

Zorg ervoor dat deze vertraging lager is dan de vertraging voor slapende leden (ook beschreven in Aanvullende instellingen ), of u ontvangt geen slippermeldingen!

De e-mailsjabloon voor 'slipping members' is te vinden in de systeem e-mails gebied .

Uitgiftemeldingen

Een uitglijdend lid is gewoon een lid dat de sportschool onlangs niet heeft bezocht; de periode die u hier definieert, stelt het aantal dagen inactiviteit in dat zou moeten verstrijken voordat dit lid wordt toegevoegd aan de uitglijdende leden lijst.

Gym managers worden op de hoogte gebracht van alles uitglijdende leden via e-mail (de uitglijdende leden zelf ontvangen geen e-mails!). Dit bericht is een herinnering voor de manager om contact op te nemen met de vermelde leden om te zien hoe het gaat met ze / als er iets is wat de sportschool kan doen.

Waarschuwing

Zorg ervoor dat deze vertraging lager is dan de vertraging voor slapende leden (ook beschreven in Aanvullende instellingen ), of u ontvangt geen slippermeldingen!

De e-mailsjabloon voor 'slipping members' is te vinden in de systeem e-mails gebied .

Ledenberichten

Berichten worden direct naar het profielgedeelte van een lid gestuurd in hun login. Als ze na de hier vermelde vertraging nog steeds ongelezen zijn, worden ze naar het geregistreerde e-mailadres van het lid gestuurd.

Auto-boeking Aanwezigheid
booking_attendance.jpg

Als deze instelling is uitgeschakeld, worden deelnemers aan de reservering gemarkeerd met een aanwezigheidsregistratie totdat een personeelslid ze handmatig wijzigt in 'attended'. In de modus 'auto', als een lid normaal naar de sportschool komt (bijv. Met behulp van hun handzender), tot X minuten voordat een boeking begint (ook gedefinieerd in dit gebied - zie afbeelding), worden ze automatisch gemarkeerd als aanwezig .

Als u de modus 'automatisch' inschakelt, wordt een tweede vak weergegeven waarin u het aantal minuten kunt opgeven dat het automatische aanwezigheidssysteem moet gebruiken. Als een lid normaal naar de sportschool komt (bijv. Met behulp van hun handzender) tot vele minuten voordat een boeking begint, worden deze automatisch gemarkeerd als aanwezig.

[en] Membership Cards
membership_cards.jpg

[en] Enable this option if you want to use membership cards for access to the gym.

Blokkeer leden
block_members.jpg

Schakel dit in als u wilt voorkomen dat leden lid worden van boekingen als ze een recente geschiedenis van niet-aanwezigheid hebben.

Opmerking

Blokkerende leden wel NIET voorkomen dat het lid toegang krijgt tot de sportschool als hun lidmaatschap dit normaal toelaat, dit is puur om te voorkomen dat ze lid worden van verdere boekingen.

De drie extra instellingen die hier worden weergegeven, worden alleen weergegeven als deze eerste optie is ingeschakeld: de volgende twee bepalen hoeveel boekingen het lid kan missen en binnen welke periode. U kunt bijvoorbeeld maximaal drie gemiste boekingen toestaan binnen een periode van achtentwintig dagen, of één gemiste boeking in veertien dagen enz.

De laatste instelling bepaalt de periode van het blok voor dit lid - met andere woorden hoeveel dagen moeten verstrijken voordat ze kunnen boeken / deelnemen aan een andere boeking.

Annuleringsregels boeken
booking_cancellation.jpg

Deze instellingen bepalen alle aspecten van het annuleren van reserveringen - met andere woorden wat er gebeurt met leden die hun boekingreserveringen annuleren voorafgaand aan de boeking zelf.

De eerste waarde bepaalt de laatste keer dat een slot kan worden geannuleerd, uitgedrukt in minuten vóór de daadwerkelijke boeking. De waarde van 30 die hier wordt weergegeven, betekent dat boekingen op elk gewenst moment kunnen worden geannuleerd tot 30 minuten voordat de boeking moet plaatsvinden.

De volgende drie waarden bepalen hoeveel van de reserveringskosten wordt geretourneerd op verschillende tijdstippen voordat de boeking plaatsvindt (voor alle boekingen waarvoor enige betaling vereist is).

Automatische herlaadbeurten
Credit_Amounts.jpg

Dit zijn de top-up bedragen die worden aangeboden aan leden die hebben automatisch bijvullen ingeschakeld. Klik op de Automatisch herlaadbedrag toevoegen aan de rechterkant van het venster om de kredieteenheden te definiëren die u wilt gebruiken, in hele eenheden van uw geselecteerde valuta (bijv. 1 eenheid = £ 1 of € 1 of ¥ 1 etc.)

Verander bezoek naar proever
Visit-to-taster.jpg

Indien ingeschakeld, worden alle verwijzingen naar 'bezoek' in het prospectiegebied vervangen door het woord 'voorproefje'.

[en] Joining Confirmation Referral Text
joining_confirmation.jpg

[en] These two boxes allow you to define the text displayed in the referral system.

Verlengingsmeldingen
renewal_notifications.jpg

Met deze functie kunt u een of meer e-mails verzenden naar leden die het einde van hun lidmaatschap naderen. De mails zijn ontworpen om het lid aan te moedigen om hun lidmaatschap te vernieuwen, en er zijn al een paar geschikte e-mails gedefinieerd in het systeeme-mailsgebied. Wanneer uitgeschakeld, worden er uiteraard geen herinneringen verstuurd.

Het inschakelen van verlengingsmeldingen wordt uitgevouwen om meer opties te onthullen.

Wanneer je het inschakelt Verlengingsmeldingen , u kunt plannen dat een of meer e-mails vóór of na het verlopen van een lid worden bezorgd.

Deze standaardinstellingen sturen een e-mail naar een aflopend lid een maand vóór hun vervaldatum, een week ervoor, op hun vervaldag en een week nadat ze zijn verlopen, tenzij u wijzigingen aanbrengt. De standaardmails voorzien het lid van handige links om ze aan te moedigen zich weer aan te melden, en natuurlijk als ze zich opnieuw aanmelden, zullen ze geen verdere herinneringen ontvangen.

Tip

Wanneer u deze instelling inschakelt, worden de vier standaard geplande e-mails die hier worden weergegeven, geladen voor uw gemak. U kunt ervoor kiezen om een van deze e-mails te verwijderen, hun planning te wijzigen of de inhoud van de e-mail (s) zelf in het systeem-e-mailgebied te bewerken. hier .

Web Drop Off-instellingen
web_drop_off_settings.jpg

Een web-aflevering is iemand die het online aanmeldproces is gestart, maar die niet zover is gekomen als bij het invoeren van zijn betalingsgegevens om welke reden dan ook. Dit betekent dat ze een pakket hebben geselecteerd en wat persoonlijke gegevens hebben ingevoerd, maar dat ze niet verder zijn gekomen.

De voorbeeldvertragingen hier geven de tijd voor een online schrijnwerker om hun toepassing normaal te hervatten (terwijl ze misschien op zoek zijn naar hun creditcard), waarna ze worden geclassificeerd als een webafgifte op het systeem. U kunt ook kiezen wanneer u ze een e-mail wilt sturen met een herinnering om hun toepassing te voltooien en om een nieuwe vertraging in te stellen voordat ze worden omgezet in een normale prospect (1440 minuten = 1 dag).

Een volledige uitleg van web drop-offs en prospects is te vinden in de verkoop tabblad documentatie hier .

Sociale en tracking-instellingen
Facebook_and_twitter.jpg

Met deze vakken kunt u links naar sociale pagina's definiëren die zijn verbonden met uw sportschool. De laatste instelling is om conversietracking toe te staan - dit houdt alleen gegevens bij van de bevestigingspagina voor aanmeldingen voor leden en wordt gebruikt om de effectiviteit van elke advertentie die u doet te meten - raadpleeg uw marketingbureau / team voor meer informatie over het bijhouden van conversies.

Automatische prospectiestatus
Auto_Prospect_State.jpg

Met deze instelling wordt de status van een prospect automatisch verlaagd van warm naar koud na de periode die u opgeeft.

Een volledige uitleg van prospects is te vinden in de verkoop tabblad documentatie hier .

[en] Receipt Settings
receipt_settings.jpg

[en] These define the various fields to be printed out on receipts.

Instellingen voor bewaren van e-mail
email_retention-uk.jpg

Wanneer e-mails naar leden worden verzonden, blijven de e-mails op de leden bewaard Email geschiedenis tab in hun profiel. Deze instelling bepaalt hoeveel dagen dergelijke e-mails worden opgeslagen voordat ze worden verwijderd.

Let op

Deze instelling kan meestal niet worden gewijzigd zonder goedkeuring van het bedrijf, vanwege de opslagkosten.